keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Mustikkainen prosecco





JOULUKALENTERIN 6. LUUKKU




Hyvää 100. syntymäpäivää, rakas Suomi ja kaikki me upeat suomalaiset, Suomessa asuvat tai suomalaisiksi itsemme tuntevat maailmankansalaiset. Nyt on juhlan aika!

Juhlan kunniaksi halusin tarjota juomaa, jossa on suomalaiset juuret mutta kansainvälinen kaiku. Ja sellainen tämä mustikkainen prosecco on. Ja sellainen minunkin Suomeni on. Juhlajuomassa Pohjois-Pohjanmaan kumpuilevasta vaaramaisemasta poimitut mustikat kohtaavat eteläisen Euroopan kuplajuoman. Aika hyvä kombo.





Yhtä lailla proseccon sijasta voi käyttää cavaa tai cremantia. Shampanjan nauttisin siltään, ehkä mustikkakakun – tai -kukon – kanssa. Juoman makeutta ja sävyä voi säätää vähentämällä tai lisäämällä mustikkasiirapin määrää. Koristeeksi käyvät syötävät kukat tai jäiset marjat, jätetään ne tuoreet marjat sitten taas kesäkauteen.

Ihanaa itsenäisyyspäivää!





Resepti





Mustikkainen prosecco

6–8 annosta

mustikkasiirappi
1 dl mustikoita (pakastemustikat käyvät hyvni)
2 dl vettä
2 dl sokeria

lisäksi
1 pullo kuivaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä
syöväviä kukkia (tai marjoja)


Valmista ensin siirappi. Huomioi, että siirapin tulee jäähtyä ennen käyttöä. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi siirappi ja jäähdytä.

Kaada laseihin hieman jäähtynyttä siirappia ja täytä lasit kuohuviinillä. Koristele haluamallasi tavalla.

_____



Resepti on alunperin julkaistu Balmuirin uutiskirjeessä keväällä 2017




 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails