sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Gluteeniton mokkapalakakku






JOULUKALENTERIN 3. LUUKKU




Mokkapalat ovat aina vaan vastustamattoman hyviä. Niissä yhdistyy kaikki, mitä usein makealta leivottavalta haluaa: helppo valmistaa, täyteläinen maku ja takuuvarma menekki. Ja kun tutun jutun tarjoaa hieman eri muodossa, kakkuna, ei se ole yhtään tylsä taikka tavallinen. Mokkapalakakku sopii vaikka joulupöytään. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sunnuntain kanssa.




Sunnuntai haastoi minut testaamaan uutta leivontaöljyä. Halusin testata tuotetta nimen omaan tutussa leivonnaisessa, siten kun on helpompi tutustua käytettävyyteen ja tuotteen ominaisuuksiin. Leivontaöljy on kaupan öljyhyllyssä myytävä öljyseos, joka on suunniteltu nimen omaan leivontaan ja ruoanlaittoon. Se sisältää runsaasti pehmeitä rasvoja, ja sydänmerkki tuotteen kyljessä kertoo terveellisemmästä valinnasta.

Useimmiten leivon voilla. Rakastan voin tuomaa kuohkeutta ja täyteläisyyttä, sen vivahteikasta makua. Ja tiedättekö mitä. Leivontaöljyllä leivotut mokkapalat maistuivat ihan kuin voilla leivoituilta. Pullossa olevan tuotteen käyttö oli helppoa, sillä sulattamista ei tarvita. Tarvitaan vain kevyt ravistus ja tuote on käyttövalmis. Tämä tuote jää käyttöön! Etuna on myös se, että tuotetta on helppo käyttää vaikka mökillä tai muissa olosuhteissa, joissa tiskin minimoiminen ja käytettävyys ovat avainasemassa.

Ajattelin etukäteen, että tuote on varmasti toimiva mokkapalojen pohjassa. Ja niin se olikin. Pohjasta tuli kuohkea ja pehmeä. Päällinen hieman epäilytti, jos aivan rehellinen olen, sillä voi jähmettyy myös huoneenlämmössä, mitä ominaisuutta leivontaöljyseoksella ei tietenkään ole. Mutta yhtä hyvin öljy toimi myös päällisessä. Lisäsin päälliseeen vain ihan pienen ripauksen suolaa, jotta maku on tasapainoisempi.




Mokkapalakakun koristelussa mielikuvitus on rajana. Nyt asettelin päälle ihanan helppoja riisisuklaakuusia ja pari suloista metsäneläintä. Eikö ole hurmaava satumetsä! Tämänkaltaisesta leivonnasta minä just pidän: Helpolla hyvää ja kaikille maistuvaa. Koristelutkin ovat vähän sinne päin, eikä pinnasta tullut aivan tasainen, mutta ei se oikeakaan metsä mikään tasainen paikka ole. Mokkapalakakun toteutin nyt gluteenittomana, mutta yhtä hyvin gluteenittoman jauhoseoksen tilalla voi käyttää vehnä- tai spelttijauhojakin.




ARVONTA


Sunnuntai haluaa arpoa Kokkipottilan lukijoiden kesken kaksi (2) tuotepakettia (arvo noin 20 €). Kerro kommenteissa, mitä leivot kaikkein mieluiten. Aikaa kisa-kommenteille on viikko eli jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 10.12.2017. Muista laittaa mukaan myös toimiva sähköpostiosoitteesi, jotta sinuun saadaan yhteyttä voiton osuessa kohdalle. Tarkat arvonnan säännöt löytyvät täältä.






Resepti

 

 

 

Gluteeniton mokkapalakakku


8–10 annosta


pohja

1 dl Sunnuntai leivontaöljyä
1/4 tl suolaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/4 dl vettä
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl sokeria
3/4 tl soodaa
3 rkl maustamatonta jogurttia 
2 kananmunaa

päälle
3 rkl Sunnuntai leivontaöljyä
3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
veitsenkärjellinen suolaa
noin 250 g tomusokeria
riisimurokuusia tai muita koristeita


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kattilaan leivontaöljy, suola, kaakaojauhe ja vesi. Kiehauta. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää taikinaan kananmunat, joiden rakenne on rikottu haarukalla, sekä kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja paista uunin keskitasolla noin 10–14 minuuttia eli kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kuorrutat sen.

Sekoita leivontaöljyyn kuuma kahvi, kaakao sekä tomusokeri. Sekoita voimakkaasti, jotta kuorrutteesta tulee tasaista. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele kakku riisimurokuusilla tai esimerkiksi strösseleillä.

VINKKI! Tuplaamalla annoksen saat pellillisen mokkapaloja. 

_____







17 kommenttia :

  1. Leivon mieluiten jotain suklaista. Tätä mokkapalakakkua onkin pakko kokeilla :)
    Hanna.laine@netikka.fi

    VastaaPoista
  2. Keksejä! :)
    Mykramilla(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Juustokakkuja.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  4. Tämä kakku on niin superkaunis <3 <3 <3

    -Heidi

    VastaaPoista
  5. Leivon mieluiten mokkapaloja tai macaroneja.
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Leivon mielelläni marjapiirakoita, koska ne ovat helppoja.
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  7. Rouva Yrjänä3.12.2017 18.55

    Erilaiset suklaakakut ja suolaiset piirakat ovat itselle niitä mieluisimpia leipottavia. �� Ja tätä mokkapalakakkua on pakko päästä myös testaamaan!
    miss_cmx(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Kuivakakkuja.
    pirjo.seppala52 at gmail.com

    VastaaPoista
  9. Mokkapaloja.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  10. Juustokakkuja ��
    Tiina.ilkka@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Leivoin mielelläni ihan mitä vaan :D Mutta, jos yksi, niin erilaiset makeat kakut. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Makeita piirakoita ja juustosarvis, niitä tulee leivottua. (kati.jarvitalo (at) gmail . com)

    VastaaPoista
  13. Tiikerikakku on lempparini��Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  14. korvapuusteja, mokkapaloja ja sämpylöitä �� marsu75@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Keksejä , kakkuja , piirakoita , pullaa , leivon mitä milloinkin �� pkkirsi@suomi24.fi

    VastaaPoista
  16. Rakastan kyllä leipoa ihan kaikkea :) Lemppari taitaa ehkä olla pullat. (hamareetta@gmail.com)

    VastaaPoista
  17. Moikka!
    Leivon kerran pari viikkoon ja leipomiset ajoittuu loppu viikkoon. Mieluiten teen kääretorttuja ja erilaisia marjapiirakoita. (sari_laitinen@luukku.com)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails