tiistai 31. lokakuuta 2017

Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti



Joistakin ruoista sitä vaan tietää heti, että tämä osuu ja uppoaa. Kun Syötävän hyvä -blogin Lotta julkaisi hetki sitten kikherneillä täytettyjen harissa-munakoisojen ohjeen, tiesin reseptin sopivan makumaailmaani loistavasti. Tämä paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti toistaakin Lotan reseptin makuja toisessa muodossa.

Salaatti on ikään kuin syksyinen versio loppukesän ihanimmasta salaatista, paahdetusta kukkakaali-kikhernesalaatista, jota on meillä syöty kulhokaupalla. Maut eivät ole samoja, mutta tunnelma ja tunne on. Syksyisessä salaatissa lempeän munakoison, napakoiksi paahtuneiden kikherneiden ja mehukkaiden tomaattien yhdistelmä on vastustamaton. Harissa antaa särmää. Uunissa voi paahtaa salaatin sekaan myös fetaa, jos juustohammasta kolottaa.

Paistos sopii syötäväksi vaikka riisin kanssa tai pitaleivän välissä, ja se on hyvää sekä lämpimänä etää kylmänä, myös jääkaapista suoraan lusikoituna (öhöm). Ajattelin alunperin, että salaatti olisi sopiva lisäkeannos neljälle. Sitten totesin, että oli ihan fiksu veto tehdä lempiaineksistani koostuvaa ruokaa silloin, kun olin kotona yksin. Kovin paljon salaattia ei olisi jäänytkään jaettavaksi.


MUISTUTUS 

Olethan muuten muistanut käydä osallistumassa arvontaan pikkujoulutwistattujen hodareiden kommenttilootassa. Osallistut arvontaan kommentoimalla postausta viimeistään keskiviikkona 1.11.2017.






Resepti






Paahdettu munakoiso-kikhernesalaatti

2–4 annosta


1 iso munakoiso
noin 4 dl (2 prk) kypsiä kikherneitä  
noin 250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
noin 1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa jauhettuna
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 rkl harissa-tahnaa
1–2 tl hunajaa tai agavesiirappia
1 valkosipulinkynsi
1–2 rkl punaviinietikkaa

lisäksi
tuoretta persiljaa 
(tuoretta chiliä)


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 1/2 sentin kuutioiksi. Levitä leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele päälle noin puolet oliiviöljystä. Paahda munakoisoja noin 10 minuuttia. 

Huuhdo ja valuta kikherneet. Ota pelti uunista, lisää kikherneet ja tomaatit ja jatka paahtamista 10–15 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat saaneet reilusti väriä ja myös kikherneet ovat kauniin paahtuneita sekä tomaatit ovat mehustuneet mukavasti. 

Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita loppu öljy sekä kaikki kastikkeen ainekset sekaisin. Sekoita varovasti kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele persiljalla ja halutessasi tuoreella chilillä.

_____





4 kommenttia :

  1. Se kukkakaali-kikhernesalaatti on aivan yyberherkullista, joten täytyy uskoa tähänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on. Ja niin on tämäkin. Eihän nämä nyt ole yhtään samanlaisia, mutta jotenkin tunne on sama. Ruokatunne, ymmärrät luultavasti oikein hyvin :)

      Poista
  2. Ah miten ihanalta tämä kuulostaa, ihan niinkuin Lotan alkuperäinenkin resepti. TESTIIN!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat on erinomaisia. Testattu on!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails