keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Nopea arkiruoka: pelmenikeitto



Pelmenikeittoa helpompaa ruokaa ei ole olemassakaan: Liemi kuumaksi ja pelmenit perään. Kymmenessä minuuttissa homma on paketissa.

Koska raaka-aineita on keitossa vähän, on niiden laadukkuus keitossa tärkeää, sillä laatu on makua. Panosta erityisesti käyttämääsi liemeen, sillä se on keiton runko. Jos sinulla on tapana valmistaa liemiä itse, hyödynnä varastojasi. Kaupan liemistä esimerkiksi Puljonkin liemet ovat mainioita. Liemi saa olla melko vahva ja suolainenkin, sellainen omaan suuhun sopivalta tuntuva. Myös pelmenit ovat valmiita, vaikka itse tehtyinä ne olisivat aivan varmasti paljon herkumpia. Mutta koska arjen ruokien avainsanana on nopeus, ei ei me nyt edes harkita ruoka-askarteluja. Kaupan pakastealtaasta löytyvät nyytit ovat nimittäin vallan mainioita tapauksia.

Tykkään laittaa keiton joukkoon jotain vihreää. Nyt se oli mustakaalia pienenä silppuna. Joskus olen käyttänyt pinaattia. Molemmat voi silputa kypsentämättä joko suoraan lautaselle – kuuma liemi kypsyttää kaalin tai pinaatin juuri sopivasti – tai sitten keittokattilaan. Toki keittoon voi laittaa vaikka tofua tai muuta proteiinia tuomaan ruokaan lisäpontta. Halutessaan pelmenikeiton kanssa voi tarjota smetanaa.





Resepti

 




Pelmenikeitto

neljälle


1 litra laadukasta kasvis-, kana- tai lihalientä
400 g (1 pussi) pakastepelmenejä
5–8 mustakaalinlehteä tai pari kourallista pinaattia
(smetanaa)
mustapippuria ja sormisuolaa tarjoiluun


Kuumenna liemi ja maista, että liemi on maukasta. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada pelmenit kuumaan liemeen. Keitä noin viisi minuuttia. Silppua kaali (poista lehtiruoti) tai pinaatti. Laita vihreä silppu joko lautaselle tai kattilaan. Tarjoa pöytämausteena mustapippuria ja sormisuolaa sekä halutessasi smetanaa.

_____




4 kommenttia :

  1. Meilläkin oli eilen pelmenikeittoa. Timo laittaa vahvaan lihaliemeen sipulia, valkosipulia, laakerinlehdet ja pippuria. Persiljakin olisi sopinut. Ja lautaselle smetanaa. Nopeaa ja herkullista.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa just hyvälle!

    VastaaPoista
  3. Kovin monia eineksiä tai puolivalmisteita meillä ei käytetä. Pakastealtaan pelmeneiden nimeen minäkin silti liputan, samoin apukokit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä. Pelmenit ja tortelliinit kuuluvat niiden einesten joukkoon, joita käytän.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails