keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Nopea arkiruoka: meksikolainen linssipata suklaalla



Meksikolainen linssipata vilahti jo kuvina blogissa tovi sitten, mutta silloin en vielä saanut jakaa teille tätä loistavaa reseptiä. Vaikka kommentoitte juttua ihailtavan paljon, ei kommenttien määrä aivan riittänyt kolmen sakkiin ja sitä myötä osaksi ruokakassien reseptiikkaa. Vaan asioilla on aina kaksi puolta: nyt saan jakaa reseptin täällä blogissa!




Linssipata, joka viimeistellään tummalla suklaalla, on ihan järjettömän hyvää. Tomaattinen pohja on sopivan mausteinen ja linssit tuovat siihen sekä hyvän rakenteen että tuhdin määrän proteiinia. Avokado on loistava lisä linssipadalle, mutta yhtä hyvin voit pyöristää makuja lusikallisella maustamatonta jogurttia. Riisin kanssa pata sopii arkiruoaksi oikein hyvin. Mutta on se mainio täyte myös tortilloille. Ja ruisleivän päällä linssimuhennos on ihan loistava aamu- tai iltapala.

Huomasitteko muuten, että viime viikolla en julkaissut arkireseptiä lainkaan. Kävi nimittäin niin, että se oli arki, joka taklasi minut. Sillä tavalla perinteisen suurilukuisesti: 6–0. Boom. Mutta nyt olen taas asemissa, valmiina torjumaan arjen hyökkäyksen. Ja meksikolaisella, suklaisella linssipadalla homma hoituu alle puolessa tunnissa.






Resepti

 

 



Meksikolainen linssipata suklaalla

neljälle


2 dl punaisia linssejä
1 pienehkö sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1/2 tl kanelia
noin 1 tl savupaprikajauhetta (mieto)
400 g (1 prk) tomaattimurskaa
2 dl vettä
3 rkl tomaattipyrettö
25 g tummaa suklaata (50–70%)
puolikkaan limetin mehu
noin 1 tl suolaa

lisäksi
1–2 avokadoa
tuoretta lehtipersijaa tai korianteria
lisäkkeeksi riisiä


Huuhtele linssit. HIenonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää mausteet ja kuullota vielä pari minuuttia, jotta mausteet aukeavat.

Laita kasariin sipulisilpun joukkoon linssit, tomaattimurska, vesi (huuhtele vedellä tomaattimurskapurkki) ja tomaattipyre. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää suklaa ja sekoita huolellisesti. Mausta limetinmehulla ja suolalla.

Keitä riiti linssipadan valmistuessa. Tarjoa linssipata avokadon ja lehtipersiljan sekä riisin kanssa. 

_____



4 kommenttia :

  1. Teen usein tällaisia nopeita linssiruokia, mutta koskaan ei ole tullut mieleen laittaa niihin suklaata. Kuulostaa niin kreisiltä että tätä pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Tumma suklaa tuo hitusen makeutta ja sopivasti karvautta. Se on ihan loistava lisä! Laitan suklaata yleensä myös chili con/sin carneen.

      Poista
  2. Täytyy kokeilla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails