keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Hodaribuffet pikkujoulutwistillä (+ARVONTA)




Pimenevät illat kääntää ajatukset tulevaan: pikkujoulukausi on pian täällä. Kemujen järjestäjä voi huokaista ja löysätä kiristävää pohdintapipoa, sillä kehitin kaupallisessa yhteistyössä Santa Marian kanssa ihan loistavan pikkujoulutwistillä terästetyn hodaribuffetin. Helpolla kokkauksella pöydässä on raikas ja sävykäs kattaus, jonka mauissa texmexiin yhdistyy pikkuinen joulu.





Juuri tässä syyslomien katveessa joulu alkaa aina huudella minun nimeä. Ensin ääntä tuskin kuulee, mutta marraskuun pimeyden pudotessa syliin huhuilua ei voi olla kuulematta. Ensimmäisenä joulu näkyy keittiössä. Ei niinkään pipareina tai torttuina vaan joulusina mausteina. Kanelia tupsahtaa vähän jokaiseen ruokaan – se muuten sopii hämmentävän hyvin todella moneen ruokaan. Välillä mukaan pääsee muitakin jouluisia makuja: neilikkaa, inkivääriä ja pomeranssinkuorta nyt ainakin. Ruoat maistuvat sopivasti pikku(isen) jouluisilta – oikeat jouluruoat ja -leivokset pääsevät siten oikeuksiinsa –, mutta mausteet saavat keittiöstä tulevat tuoksut kohdilleen.




Kun paistoin kanatäytettä ja jätin rintaleikkeet muhimaan uuniin matalaan lämpöön kauppareissun ajaksi, oli kotiin tullessa vastassa ihana tuoksukombo: kanelinen joulu ja omenapiirakka. Täydellisen mureaksi hautuneet rintaleikkeet maustoin reilusti nimen omaan kanalle suunnitellulla taco-mausteseoksella. Vieno kaneli ja omenamehu tekivät upean säväyksen texmex-kanan makuihin. Kana sopii loistavasti paitsi sämpylän tai patongin väliin myös tortilloiden täytteeksi. Kanan kuivumista ei kannata pelätä, vaikka paistoaika onkin pitkä, sillä omenamehussa kylpevä liha on mehevää ja maukasta.

Kanatäytteen lisäksi katoin hodaribuffettiin maailman helpoimman kasvistäytteen eli Santa Marian vege taco -mixistä ja valmiista tacokastikkeesta kattilassa haudutetun kuumahuuman, ripauksella kanelia maustetun tuoretomaattisalsan, hodariin ryhtiä tuovaa chipotlemajoneesin sekä salaattia ja mausteita. Kanan voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä, jolloin hodaribuffetin loihtii pöytään varsin sutjakasti.




ARVONTA


Sitten seuraa ne parhaat uutiset. Kolmella teistä on mahdollisuus voittaa supermaukas Santa Maria -tuotepaketti. Kerro kommenttilaatikossa, mikä on sinun ykkösherkku joulun aikaan. Onko se jotain perinteistä vai revitteletkö uusilla yhdistelmillä? Kommentoi viimeistään 1.11.2017 niin olet mukana arvonnassa. Muista jättää kommenttiisi sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinut kiinni voiton osuessa kohdalle. Arvonnan säännöt löydät täältä.






Resepti

 

 

 

 

Hodaribuffet pikkujoulutwistillä

vähintään kuudelle


kanatäyte
4 kpl luullisia rintaleikkeitä (yhteensä noin 1 kg)
1 litra omenatuoremehua
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia (Santa Maria)
1/2 –3/4 pussia Chicken Taco Spicemix -mausteseosta (Santa Maria)
paistolientä


kasvistäyte
1 pussi Vegetarian taco mix (Santa Maria)
1 purkki (350 g) Taco sauce (Santa Maria)
noin 1/2 dl vettä
(1 tl sokeria)


kanelinen tomaattisalsa 
4 kypsää tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus sokeria
noin 1/4 tl kanelia (Santa Maria)


chipotle-majoneesi
2 dl majoneesia
noin 2 tl Chipotle-tahnaa (Santa Maria)

lisäksi
salaattia
Hot Dip -salsaa (Santa Maria)
kanelia







Kaupallisessa yhteistyössä Santa Maria

60 kommenttia :

  1. Ihan perinteinen lanttulaatikko on herkkua!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Jouluruoka ei maistu laisinkaan ja yksi joulu vietettiinkin aattoilta syöden tortilloja. Tänä vuonna taidan tehdä erilaisia salaatteja perinteisen kinkun kaveriksi. es.jokinen@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Paras jouluruokani on porkkanalaatikko. Se vain paranee, kun sitä lämmittää paistinpannulla miedossa lämmössä. Käy pääruuaksikin.

    esri3363@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Mummon tekemä sienisalaatti.

    tikkuihminen@luukku.com

    VastaaPoista
  5. Luumurahka:)
    mariaheinonen1@hotmail.com

    VastaaPoista
  6. Kylmäsavulohi :)
    elinan09@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Kyllä se on ihan kinkku ja itse tehty Aurajuustosinappi 😊
    tmkuitunen@hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Kylmäsavulohi ja lohisalaatti :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Jouluherkku ylitse muiden on lohi kaikissa muodoissaan: kylmäsavu, graavi, tuorejuusto... Onko tossa kanan marinadissa oikeasti vaan 1tl omppumehua, riittää maustamaan ja mehustamaan koko lihan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS, Liisa! Näppisvirhe. Kyllä se litran tarttee. Kuivakkaa tulisi teelusikallisella :) Korjasin virheeni.

      Poista
  10. Perinteet kunniaan: imelletty perunalaatikko.

    VastaaPoista
  11. Ykkösherkkua on lihapullat. Ajattelin tehdä tänä vuonna muutamilla eri mauilla niitä. Esimerkiksi vähän tulisempia ja sitten aurajuustoisia.

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Suklaa. Kaikilla mahdollisilla tavoilla:)
    mannanpostiatluukkupistecom

    VastaaPoista
  13. Parhaita talvisia ja jouluisia ruokia voi alkaa fiilistellä jo ennen joulua: blinejä, graavilohta (jämistä lohipiirakkaa) ja sienisalaattia. Siinäpä omat suosikkini! :)

    VastaaPoista
  14. Ihan paras herkku on lanttulaatikko:)
    mirkku65atgmail.com

    VastaaPoista
  15. Ilman savustettua kalkkunaa ei ole joulua. :P

    aensti@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Riisipuuro on vaan niin yksinkertaisen ihanaa ja jouluista.
    Kinkkua oikean maalaisruisleivän kera.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Mätiä ja saaristolaisleipää lisukkeineen on PAKKO saada aina heti jouluaattoaamusta. Muuten ei joulua tule :D
    Ja kyllähän se kinkkukin on aika tärkeä jouluperinne.
    nanne1984@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Kerran vuodessa lanttulaatikko! Reilusti valkopippuria ja muskottia, sillä perheen ainoana laatikon syöjänä voin maustaa sen omaan aika reippaaseen makuuni. mirja_karhuathotmail.com

    VastaaPoista
  19. Luumurahka on lemppariani.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  20. piparit ja sinihomejuusto :-) ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Jouluherkkuani on imelletty perunalaatikko. Reseptissä jäin ihmettelemään, että voiko kilo broileria kylpeä teelusikallisessa omenamehua? ��
    heidi.k.jarvenpaa_at_gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään ehditkin jo korjata :)

      Poista
  22. Lanttulaatikko.

    VastaaPoista
  23. Riisipuuro on ikisuosikki!
    mykramilla(at)gmail.com

    VastaaPoista
  24. Imelletty perunalaatikko ja joulukinkku on pettämätön yhdistelmä, toimii joka vuosi <3
    arromanninen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  25. Olen hulluna glögiin!

    xevex82(at)gmail.com

    VastaaPoista
  26. Kylmäsavulohihyytelö,erilaiset sillit,luumukermahyytelö....
    pirjo.tyni@saunalahti.fi

    VastaaPoista
  27. Riisipuuro. Sekemetelisopan maustamisen kanssa voi vähän revitellä:)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  28. Kinkku, perinteinen harmaasuolattu! t. Johanna
    mutter(at) suomi24.fi

    VastaaPoista
  29. Kaikki kalapöydän antimet; graavattu lohi, kylmäsavustettu lohi, lohisalaatti, savustettu siika... Nam :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Joulunajan ykkösherkkuni ovat kinkku, joulutortut ja riisipuuro :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Joulukinkku! ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  32. Joulu huutelee minunkin nimeäni ja nyt kuntuli kivasti luntakin se ei jätä rauhaan. Olen jouluhörhö!Meillä on 7 muksua ja sieltä tulee tarkat vaatimukset. Sinappikorppujauho hunnutettu kinkku , lanttulaatikko ja omatekoset lihapullat!! Ai että mutta on hyvää...kotikaljaa en ole 15 vuoteen saanut onnistumaan vaikka kuinka yritän. Onneks on kauppa pelastamassa :)
    bikkenpilttuu at hotmail.com

    VastaaPoista
  33. Kinkku kuuluu jouluun ja samoin myös makeat herkut joita kuluu aivan liian paljon mutta kerran vain joulu on.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  34. Äidin tekemä lanttulaatikko on ihan parasta! Ja lapsen kanssa tehdyt piparit. Jouluni on mauiltaan hyvin perinteinen.
    kleinefinnin@rocketmail.com

    VastaaPoista
  35. Olen kylmien kalojen ystävä. Graavisiika, siikatartar, lohimousse, pastrami...nam. Suklaata unohtamatta :)
    humppalulla (at) gmail.com

    VastaaPoista
  36. Joulutortut ovat aivan ehdottomasti ykkösenä! :)
    sirkkulitm@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Bataattisoselaatikko ehdoton herkku!
    kmyrskog@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Graavilohi on ykkönen. :p lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Graavilohi ja kinkku :)
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  40. Äitin tekemät tortut :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  41. Riisipuuro :)
    sinitiiainen@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Kinkku, porkkana- ja lanttulaatikko :)
    heli.pahti@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Riisipuuro tietenkin. :)

    tt32232@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Joulutortut ja lanttulaatikko!

    ruusumuumi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  45. Kyllä kinkku on kunkku! kukkaisunelmia@gmail.com

    VastaaPoista
  46. Joulutortut ja itsetehdyt silakkarullat, nam.
    merja.laisalmi(at)fimnet.fi

    VastaaPoista
  47. Erilaiset laatikot, tykkään kokeilla joka vuosi jotain uutta :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  48. Ykkösherkku on uunissa haudutettu riisipuuro kanelilla ja sokerilla. Muista jouluruoista en niin välitä, ja kinkkukaan ei maistu kasvisruokavalion myötä. Olen viettänyt jo monta joulua ilman varsinaisia jouluruokia, ja kokkaillut sen sijaan muuta hyvää fiiliksen mukaan, kuten palak paneeria, kikhernecurrya, kasvispastaa, lasagnea, pizzaa.. jolielaide00(at)gmail.com

    VastaaPoista
  49. Rosolli on mun lemppari :) Mukaan arvontaan.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  50. Joulutortut! tiiakaroliina91@gmail.com

    VastaaPoista
  51. Kyllä se on riisipuuro. :)

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  52. Itse tykkään lisätä kalaa aina joulun lähestyessä ruokapöytään. Kalaa eri muodoissa. Tortillan välissä toimii hyvin lohi ja siihen itse tehty lime-kermaviilikastike,jossa tietysti hiukan mustapippuria. Myös perinteiset jouluruoat ovat mieleeni,mutta säästän ne mielummin jouluaattoon,jolloin ei vielä ole ehtinyt kyllästymään lanttulaatikkoon. merwii@hotmail.com

    VastaaPoista
  53. Perinteiset: kinkku, laatikot, sienisalaatti, rosolli

    VastaaPoista
  54. Kalat ehdottomasti! �� essikimonen@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Tosi vaikea valita yhtä jouluherkkua...mutta ehkä kuiteski itsetehty saaristolaisleipä kun sitä saa niin harvoin :)

    elinasarituulikki@gmail.com

    VastaaPoista
  56. Jostain syystä mun jouluperinne on leipoa suolaisia pasteijoita, yleensä pinaatti-sipuli-fetatäytteellä, niitä sitten lämmittelen glögin kyytipojaksi illalla... ja aamupalaksi...:)
    novocaine@suomi24.fi

    VastaaPoista
  57. Perinteiset herkut on kyllä niitä parhaita: kinkku, kalat, laatikot, makeat herkut... Kaikki uppoaa :)

    annesavol (at) gmail.com

    VastaaPoista
  58. Tämä on helppo: englantilainen hedelmäkakku!

    h_lammas@hotmail.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails