keskiviikko 23. elokuuta 2017

Paahdettu kukkakaali & persijaöljy



Kokonaisena paahdettu kukkakaali on tavattoman helppo ja näyttävä ruoka. Ruoka, joka hurmaa toisaalta yksinkertaisuudellaan ja toisaalta monipuolisella vivahteikkuudellaan. Maukas mutta mieto kukkakaali tykkää monenlaisista mauista: sitruunasta, juustoista, pekonista, currysta, valkosipulista ja persijasta. Se antaa valtavasti mahdollisuuksia kukkakaalille – se sopii lisäkkeeksi monenlaiselle ruoalle. Ja se antaa paljon vaihtoehtoja myös kokonaisen kukkakaalin maustamiselle.

Hieroin kukkakaalin reilunkokoisella voinokareella ennen kuumaan uuniin laittamista. Suolan lisäksi kaali ei muita mausteita ennen paistamista saanutkaan. Paahtumisen aikana tein yrttiöljyn (tai -tahnan) persiljasta, ja uunista tulleen kukkakaalin viimeistelin yrittiöljyn lisäksi sitruunankuorella ja rapeutta tuovalla mantelirouheella. Kukkakaali on ihanaa siltään – puolikas kaali meni helposti iltapalaksi. Se on myös loistava lisä lounassalaattiin tai vaikka pihvin kaveriksi. Persiljaöljy tekee kaalin sisälle sulaneen voin kanssa siitä suorastaan vastustamatonta.

Meidän lähikaupan kukkakaalilaari oli muuten eilen tyhjä, joten kehoitus kukkakaalitalkoisiin on ilmeisesti tehonnut. Bravo!








Resepti





Kokonaisena paahdettu kukkakaali & persiljaöljy

neljälle


kukkakaali
1 reilunkokoinen kukkakaali
noin 30 g voita
suolaa
1–2 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 dl manteleita rouhittuna

persiljaöljy
reilu kourallinen silputtua lehtipersiljaa
pieni valkosipulinkynsi
noin 1 dl oliiviöljyä
1–2 rkl sitruunamehua (tai valkoviinietikkaa)
2–3 tl hunajaa tai sokeria
noin 3/4 tl suolaa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaalin kantaa tarvittaessa sen verran, että kaali pysyy pystyssä. Lehtiä ei tarvitse poistaa. Hiero voi kaalin pintaan ja ripottele päälle hieman suolaa. Paahda kaalia noin 45 minuuttia. Voit välillä sutia kaalin pintaa vuokaan valuneella voisulalla.

Raasta pestyn sitruunan kuori ohuelti ja rouhi mantelit. Jätä odottamaan.

Kukkakaalin paahtuessa tee persiljaöljy. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja riittävän tasaiseksi. Voit lisätä hieman öljyn määrää, mikäli haluan juoksevampaa seosta.

Ripottele paahtuneen kaalin päälle sitruunankuoriraastetta sekä mantelirouhetta. Sudi persiljaöljyä kaalin pintaan tai tarjoa se kastikkeena.

_____

Kokeile myös aivan loistavaa paahdettua kukkakaali-kikhernesalaatti fetajuustolla. Uskon, että ihastut!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails