keskiviikko 30. elokuuta 2017

Nopea arkiruoka: tortelliinivuoka



Pasta on kiistatta läntisen maailman arkiruokien pelastaja. Ihana, monimuotoinen ja niin moneen muuntautuva, etten lainkaan ihmettele, miksi italialaiset syövät sitä joka päivä.

Kaikkein tiukimpien saapasjalkojen pastaseulaa tämä tortelliinivuoka ei ehkä läpäisisi, mutta mehän ei siitä välitetä. Parin minuutin valmistelujen jälkeen ruoka tekeytyy itsekseen uunissa kahdessakymmenessä minuutissa  – täydellinen hetki ottaa pienet välikoomat sohvalla (tai voi tietysti olla, että todellisuus on astetta ihmeellisempi: 20 minuutissa ehtisi laittaa pyykkiä, tyhjentää tiskikoneen tai siivota koiranoksennukset, kun vaan jaksaisi).

Juuri helpommaksi ei arkiruoan valmistaminen voi edes mennä: ainekset sekoitetaan uunivuoassa, riivitään juustoa päälle ja tortelliinivuoka laitetaan uuniin. Valmiin ruoan päälle ripotellaan raastettua parmesaania ja basilikaa, jos niitä sattuu olemaan. Tortelliinit tai raviolit voi valita oman maun mukaan liha- tai kasvistäytteellä tai tarvittaessa gluteenittomina. Itse tehtyjä tortelliineja kaupan valmisversiot eivät voita, mutta moiseen nysväykseen ei nyt ole voimavaroja eikä aikaa. Valmiista nyyteistä pinaatti-ricottatäytteiset ovat suosikkejani, sillä ricotan, pinaatin ja tomaattikastikkeen yhdistelmä on aivan mahdottoman hyvä. Sama yhdistelmä toistuu näissä canneloneissa, jotka ovat ihania silloin, kun aikaa ja voimaa ruoanlaittoon on hieman enemmän.





Resepti

 

 

 

Tortelliinivuoka

4 annosta

500 g tortelliineja tai ravioleja
800 g (2 prk) tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1–1 1/2 tl suolaa 
2 rkl punaviinietikkaa
1 1/2 rkl hunajaa tai sokeria 
kourallinen tuoretta basilikaa
1 pallo mozzarellaa
(kirsikkatomaatteja)

lisäksi
raastettua parmesaania tai pecorinoa
tuoretta basilikaa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada tomaattimurskat uunivuokaan. Hienonna valkosipulinkynsi, lisää se sekä suola, etikka, hunaja ja silputtu basilika tomaattimurskan joukkoon. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja sekoita osa paloista kastikkeeseen. Lisää tortelliinit tai raviolit ja sekoita. Ripottele loput mozzarellapalat päälle. Voit laittaa päälle myös kirsikkatomaatteja, ne paahtuvat uunissa ihaniksi.

Paista 20 minuuttia. Ota uunista ja anna tekeytyä hetki. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja raastettua parmesaania.

_____


Tortelliineista syntyy myös nämä ruoat



4 kommenttia :

  1. Oi kun kiva, tätä pitää kokeilla! Kesä meni niin hulinoissa, ettei kapustan varteen ole ehtinyt tarttua. Noo, syksy lienee korjaa tilanteen. Onneksi on tällaisia nopsia vaihtoehtojakin tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyllä on aikaa (?) nököttää pimeässä keittiössä :D Paitsi tässä ei paljon tartte keittiössä olla, kun ruoka valmistellaan hetkessä.

      Poista
  2. Pikku Eelis1.9.2017 8.17

    Hienoa

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails