perjantai 4. elokuuta 2017

Kesän ihanin drinkki: mansikkaa, seljankukkaa & giniä



Kesäisin tuhlaan surutta marjoihin – voisin elää mansikoilla ja vadelmilla. On päiviä, jolloin kaikki ruoissa ja juomissa on mansikkaa tai vadelmaa. Tai molempia. Sitä paitsi kulhollinen marjoja on täydellinen lounas tai välipala!


Marjojen ohella suosikkimakuihini kuuluu seljankukka, tuo ihana kukkaisa mustaselja, jota yleensä nautitaan mehuna – ainakin täällä pohjoisessa, missä mustaselja ei tykkää kasvaa. Seljankukkamehua meillä on aina kaapissa, sillä se sopii hämmentävän monenlaisiin kokkailuihin. Olen käyttänyt sitä juomissa aiemminkin, esimerkiksi raparperi-seljankukkamimosassa. Myös hilloon olen seljankukkaa yhdistänyt raparperin pariksi. Seljankukkamehulla maustettu mascarpone antoi upean maun raparperikakulle. Vastikään tein taas ihanaa seljankukkatartallettia, johon tuoreet kotimaiset vadelmat – mikänottei mansikatkin – sopivat todella hyvin. Ja toimii kukkaisa maku tahnanakin paahdetun valkosuklaan kanssa keksin välissä.


Mansikkaa ja seljankukkaa sisältävän drinkin näin Sauvajyväsen blogissa, ja yhdistelmä innosti minua heti. Tein juoman hieman eri tavalla mutta samoja ainesosia käyttäen. Ginillä terästetty, tuoreista mansikoista ja seljankukkamehusta sekoitettu juoma kiilasi heti suosikkidrinkkien joukkoon. Mansikkainen juoma on raikas, ja seljankukka tuo juomaan vain häivähdyksen veikeää kukkaisuutta. Kyrö Napue -gini sopii terästykseksi todella hyvin.

Tykkään, että drinkeissä alkoholin maku ei puske voimakkaasti läpi. Siksi käytän ehkä moniin resepteihin verrattuna aika vähän terästystä. Voit siis halutessasi lisätä hieman ginin määrää. Mansikoiden makeus taas vaikuttaa sopivaan seljankukkamehun määrään. Reseptissä oleva puoli desiä on hyvä lähtökohta sopivan makealle drinkille. 


Hyvää viikonloppua!




Resepti

 

 

 

 

Mansikka-seljankukkajuoma

2–3 annosta


5 dl mansikoita (tai 3 dl mansikka
1/2 dl seljankukkamehua (tiiviste)
noin 4 cl Kyrö Napue -giniä
jäitä
(tarvittaessa tilkka vettä juoman ohentamiseen)
minttua koristeeksi


Soseuta mansikat. Lisää seljankukkamehu ja gini (voit halutessasi lisätä 2–4 cl ginin määrää). Ohenna tarvittaessa tilkalla kylmää vettä. Sekoita ja jaa laseihin. Lisää jäitä, sekoita ja koristele mintunoksilla.

_____





11 kommenttia :

  1. Kuullostaa hyvin hermoniselta yhdistelmältä ja sopisi minunkin suuhuni paremmin kuin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmoninen onkin hyvä sana tuolle juomalle. Napuen katajaisuus on kukkaisan seljan ja mansikan parina ihan todella hyvä. Onneksi just se oli ainoa gini talossa, muuten olisin saattanut laittaa sitä mitä on (en todellakaan ole mikään giniasiantuntija).

      Poista
  2. Ihana kesäpäivä juoma resepti 😁Kiitos ❤️Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Oho, Mansikka ja gini kuulostaa niin hämärältä, että pakko kokeilla! Pikku aamusmoothie? 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös gini kuulosta aina vähän hämärältä :D

      Poista
  4. Olen ginifriiki ja tää menee niin kokeiluun. Tosin en ole Napuen erityinen ystävä, mutta varastosta löytyy laatu gin jos toinenkin vaihtariksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Hei kerro, mitä giniä laittaisit vaihtariksi? Minä en ole en ginifriikki enkä ymmärrä niistä mitään :)

      Poista
  5. Oi, miten ihanan näköinen. Minä olen tänä kesänä tykästynyt ihan täysillä Seljankukka GT:hen. Seljankukan maku on aina kuulunut suosikkeihini, mutta ginin kanssa se nousee ihan omalle tasolleen. Minä en ole käyttänyt mansikkaa, vaan tiputellut joukkoon muutaman vadelman ja kevyesti rikkipuristettuja mintunlehtiä...

    VastaaPoista
  6. Tätä kuvaa ja juomaa kuolasinkin jo instassa. <3

    VastaaPoista
  7. Oi, kuulostaapa ihanan raikkaalta! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails