maanantai 24. huhtikuuta 2017

Suklaa-espressojäädykekakku





Onko mikään parempaa kuin istahtaa yhteisen pöydän ääreen ihmettelemään elämää, kertomaan kuulumisia ja syömään. Tuskin. Tai on, kun kaiken edellä mainitun lisäksi joku sanoo: Eiköhän me keitetä kahvit! Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Nespresson kanssa.




Sain pääsiäisen aikaan vieraaksi ihastuttavan Iinan I'm human not a sandwich -blogin takaa. Iinan lisäksi ruoka- ja kahvipöytään istui Iinan mies Otto sekä heidän hurmaava kuopuksensa, valloittava Nova-vauva. Miten ihania tyyppejä kaikki kolme!

Jaoimme palan elämää yhdessä ensimmäistä kertaa. Yhteisiä kokemuksia ja ajatuksia kyllä riitti vaikka kuinka, vaikka Iinan supersuosittu lifestyle-blogi ja Kokkipottila eivät niitä lähimpiä sisarblogeja olekaan. Ajatelkaa vaikka Vain elämää -ohjelman räppäriä ja iskelmälaulajaa kollegoilla on aina toisilleen kiinnostavia ajatuksia ja havaintoja kerrottavana. Bloggareiden kahvikestivierailut ovat muuten saaneet idean nimen omaan Vain elämää -ohjelmasta. Juttelimme paitsi bloggaamisesta myös elämästä ylipäätään: arjesta, juhlista, keväästä ja kivana olemisesta.

Suurin ero lifestyle- ja ruokabloggaamisessa lienee sisällön lisäksi kommentoinnissa. Siinä missä ruokabloggaajat elävät, kiitos teidän ihanien lukijoiden, vähän pumpulissa, eikä mollaavaa tai negatiivista kommentointia tarvitse käytännössä lainkaan sietää, on lifestylen puolella tilanne toinen. Ajoittain kommentointi on aika hurjaa ja varsinkin kurjaa, vaikka tietenkin hekin saavat myös ihania kommentteja. Mutta sovitaanko, rakkaat interwebsin käyttäjät, että ollaan toisillemme kivoja. Kannustetaan, kehutaan ja pidetään suu supussa ja sormet kurissa silloin, kun ilkeitä ajatuksia mieleen tulee. Silloin on itselläkin kivempaa. Ja silloin voi keittää itselle kivuuskahvit.









Tarjosin Iinalle ja Otolle jälkiruoaksi espressokahvilla maustettua suklaajäädykekakkua, joka on saanut inspiraationsa Nina Lincolnin kakusta. Vahvalla espressolla (Linizio Lungo) maustettu kakku on samettisen pehmeää ja jätskimäisen suussasulavaa. Se on täydellinen pari kahville – joitpa kahvisi maidolla tai ilman. Kahvin maku on kakussa selvä, mutta ei päällekäyvä. Jos pidät vain hennosta mokkamaisesta aromista, voit vähentää hieman kahvin määrää.

Kakun voi koristella rennosti ananaskirsikoilla, jotka lienevät maailman helpoin kakunkoriste, tai vaikka tuoreilla marjoilla. Kakun kanssa tarjosin soseutettua vadelmaa, joka raikastaa kakun makumaailmaa. Myös mangosose tai tuoreista mansikoista tehty melba olisi varmasti toimiva raikastus. Lisää reseptejä löytyy kevään aikana Nespresson Facebook-sivulta.




Kiitos, Iina & co, kun kävitte. Ootte parhaita!






Resepti






Suklaa-espressojäädykekakku

noin 10 annosta
pohja 
10 suklaatäytekeksiä
noin 35 g voita
täyte
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohu- tai vispikermaa
3 rkl espressoa (tai muuta vahvaa kahvia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
2 kananmunan keltuaista

päälle
ananaskirsikoita, marjoja tai suklaa- ja pähkinärouhetta

lisäksi
vadelmia soseutettuna


Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Sulata suklaa vesihauteessa. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekä puolet sokerista ja vaniljasokeri. Lisää seokseen kananmunan keltuaiset sekä jäähtynyt suklaasula ja kahvi.
Vatkaa puhtaassa kulhossa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vähitellen loppu sokeri samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Yhdistä valkuaisvaahto käännellen suklaa-kermaseokseen.
Kaada massa keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja jäädytä pakastimessa vähintään yön yli. Ota kakku pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele ja tarjoa heti.

_____

Kuva: Otto Hyttinen


4 kommenttia :

  1. Mistä nuo ihanat lasit on ☺?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ihanaiset olen ostanut Helsingistä Hella ja Herkku -putiikista (Museokatu). Osan olen saanut lahjaksi, mutta vahvasti epäilen samaa lähdeosoitetta.

      Poista
  2. Hei! Herkullisen näköinen kakku :) minkälainen leikattavuus tässä on kun ollut tuon puoli tuntia huoneenlämmössä ja sulaako kuinka veteläksi pidemmän ajan kuluessa? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty? -Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sara! Mahtavaa, että kysyt tarkennuksia!

      Puolen tunnin lämmittelyn jälkeen kakku on helposti leikattavissa, mutta veitsi on kakkulapiota varmempi varustus. Kovin veteläksi kakku ei sula, sillä jähmettynyt suklaa pitää sitä hyvin kasassa. Jos kakkua aikoo seisovaan pöytään, voi hyvä ratkaisu olla tehdä varakakku (tai kaksi pientä), jotta sulaneen tilalle voi nostaa sitten uuden kakun.

      Kuvien kakku on tehty 17–18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, sillä pidän enemmän korkeista kakuista (osan pohjasta jätän laittamatta, kun vuoka on pieni, koska tykkään myös ohuesta pohjasta, mutta paksukin pohja kyllä toimii). Sama resepti toimii hyvin myös "tavallisissa" (21–23 cm) irtopohjavuoissa, silloin kakusta tulee vain tietysti matalampi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails