keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Intialainen lihapullacurry




Jauheliha, tuo suomalaisten raaka-ainesuosikki kulkee kaupasta kotiin ja keittiöstä lautaselle jokaisessa lihaa syövässä kodissa. Nyt paketti kulkee kaupasta kotiin aiempaa kätevämmin, sillä Atria uudisti täysin jauhelihojensa pakkauksen ja haastoi minut testaamaan paketin käytettävyyttä. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Atrian kanssa.




Harvoin minkään tuotteen pakkausuudistus on ollut näin onnistunut. Oikeasti. Atrian uusi, pehmeä jauhelihapaketti on suorastaan nerokas: sen käytettävyys on kaikella tavalla edeltäjäänsä paljon parempi. Uusi pakkaus on kooltaan selvästi pienempi, mikä jo sinänsä on hieno asia sekä kauppakassissa, jääkaapissa että pakastimessa, isojen määrien logistisista eduista nyt puhumattakaan. Pakkaus avautuu helposti ilman teräaseita ja menee minimyttyyn roskiksessa. Ja montako kertaa kovasta muovista tehty paketti on rikkonut muovisen kauppakassin? Pehmeäreunainen paketti ei sitä tee. Pieni mutta merkittävä asia. Ainoa asia mikä mietityttää on, miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?

Tein jauhelihasta intilaista lihapullacurrya, joka on astetta fiinimpi lihapullaruoka. Lihapullacurrya voi hyvin tarjota hieman harvinaisemmillekin vieraille, heille, joille makaroonilaatikon tai jauhelihakeiton tarjoaminen tuntuu turhan arkiselta. Curryn voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja lämmittää, tai esimerkiksi kastikkeen voi keittää aiemmin ja kypsentää sitten lihapullat curry-kastikkeessa riisien kiehuessa. Tunnissa saa tosin valmista currya, vaikka työvaiheita ei parille päivälle jakaisikaan. Mausteinen lihapullacurry maistuu aivan erityisen hyvälle helmikuisena pakkaspäivänä.







Resepti






Intialainen jauhelihacurry

4–6 annosta


kastike
hieman öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 x 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1–2 tl jeeraa eli juustokuminaa
1–2 tl savupaprikajauhetta
1–2 tl garam masala -maustetta
1 tl kurkumaa
(hieman chilikastiketta)
400 g tomaattimurskaa tai kuorittuja, säilöttyjä tomaatteja
400 g kookosmaitoa 
1–2 tl sokeria tai hunajaa
noin 1 tl suolaa


lihapullat
1 valkosipulinkynsi
pieni sipuli
1 tl suolaa
noin 1/2 tl jeeraa eli juustokuminaa
noin 1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2–1 tl garam masala -maustetta
noin 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (korianteri, minttu ja/tai lehtipersilja)


lisäksi
keitettyä riisiä
tuoreita yrttejä (korianteri, minttu ja/tai lehtipersilja) tai ituja


Tee ensin kastike. Hienonna kuoritut sipuli ja valkosipulinkynnet sekä inkivääri. Kuumenna öljy paistinkasarissa, lisää sipulisilput, inkivääri sekä kuivat mausteet. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti, jotta mausteet avautuvat. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Mausta suolalla ja pyöristä makua tarvittaessa sokerilla tai hunajalla. Aja halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.

Kastikkeen kiehuessa tee lihapullataikina. Lisää jauheliha joukkoon silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi sekä mausteet ja yrttisilppu. Voit halutessasi paistaa pienen koepullan ja säätää makuja. Pyörittele pullat ja laske ne kastikkeeseen raakana. Anna lihapullien kypsyä kastikkeessa 15–20 minuuttia välillä varovasti sekoitellen.

Lihapullien kypsyessä keitä riisi. Myös naanleipä sopii ruoan kanssa erinomaisesti.







18 kommenttia :

  1. Vesi tuli kielelle reseptiä lukiessä, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kivan erilainen lihapullaresepti! En ole vielä päässyt käpälöimään näitä uusia pakkauksia kaupassa - jauhelihaa kun tulee harvemmin ostettua - mutta uudistukset vaikuttavat kyllä varsin hyviltä! Kiva, että luomua löytyy tällaisesta paketista myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudistus on kyllä aidosti hyvä!
      Ja luomulle iso plussa :)

      Poista
  3. Olet muuten oikeassa. Kyllä jauheliha taipuu vierasvaraksikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jo vain! Aika monesti olen tarjonnut vieraille tosin ihan tuikitavallista makaronilaatikkoa, ja kaikki ovat olleet aina riemuissaan :)

      Poista
  4. Ihan karmea himo tuli - tätä on tehtävä. Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himo on hyvä :)
      Kiitos itsellesi <3

      Poista
  5. Tämä pakkausuudistus on superhyvä. En oikein tajua miksei sitä ole tehty aiemmin. Toivottavasti muut lihatalot seuraavat perässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä!
      Olen aivan varma, että muut talot seuraavat perässä. Onko oikeasti vaihtoehtoja?

      Poista
  6. Täältäkin tulee kehuja näille uusille pakkauksille! Ja on muuten herkullinen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla, että ohje vaikuttaa herkulliselta.

      Poista
  7. Lihapullaohjeita ei vain voi olla liikaa, kiitos! "Lihapulla ja muuti" kun on Herra Simpukan lempiruoka ja meillä ainakin kuluu kasvisten lisäämisestä huolimatta paketti luomu jauhelihaa lähes viikottain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni herra on niin viisas, eihän lihapullia ja muutia palempaa luokaa olekaan!

      Poista
  8. En ole vielä tätä uutta pakkausta nähnyt, mutta oon jo ihan myyty. Ja nää pullatkin näyttävät hyviltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaus on ihan meganerokas! Harvoin törmää näin hyvin onnistuneeseen pakkausuudistukseen. Usein joku mättää, mutta tästä en keksi käytettävyyden kannalta mitään moitittavaa.

      Poista
  9. Tosi kiva ja kekseliäs resepti! Ja ihanat fotot, as usual!

    -Heidi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails