tiistai 10. syyskuuta 2013

Aamiaiskakku - ylellinen alku päivälle


Hyvää huomenta!

Ajattelitko syödä aamiaiseksi jugurttia, mysliä ja hedelmiä? Perinteinen ja turvallinen tapa aloittaa päivä on toimiva, mutta tuntuu ajoittain ehkä hieman tylsältäkin. Paitsi, jos tuiki tavalliset aamupalatuotteet tarjotaan uudella tavalla - aamiaiskakkuna.

Aamiaiskakku kannattaa tehdä hedelmiä tai marjoja vaille valmiiksi edellisenä iltana. Sulounien aikaan se hyytyy jääkaapissa ja aamulla ei tarvitse kuin kumota päälle kasa kauden marjoja tai hedelmiä. Kakku riittää kahvin kanssa aamupalaksi siltäänkin, mutta omimmillaan se on osana brunssipöytää.



****

Aamiaiskakku

pohja
2 dl Dr. Oetker Vitalis 7 viljaa mysliä
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia

täyte
400g paksua maustamatonta jugurttia
3 rkl ruokosokeria
hieman sitruunamehua
tilkka maitoa
2 liivatelehteä
hedelmiä ja/tai marjoja

Lämmitä kookosöljyä, jotta saat siitä juoksevaa. Sekoita öljyyn vaahterasiirappi ja lisää seokseen mysli. Painele mysliseos pienen irtopohjavuoan (halk. 15cm) pohjalle tai neljään pienempään astiaan (esim. lasipurkkiin).

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, jotta ne pehmenevät. Sekoita jugurttiin sokeri sekä hieman sitruunamehua. Maista ja lisää halutessasi makeutta tai sitruunaisuutta. Lämmitä pari ruokalusikallista maitoa ja sekoita siihen pehmenneet, liiasta vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliemi jugurtin joukkoon ja sekoita huolellisesti. Kaada täyte myslipohjan päälle ja laita vuoka kelmun alle jääkaappiin joko yöksi tai ainakin kolmeksi, neljäksi tunniksi.

Lado kakun päälle paljon kauden marjoja tai hedelmiä, suosikkejasi tietenkin. Voit lisäksi notkistaa lempihillosi kastikkeeksi ja lisätä sitä kakun päälle. Kuvassa olevat omenalohkot maustoin tilkalla sitruunamehua ja ripauksella muskottipähkinää. 

****

Resepti on osa Blogiringin ja Dr. Oetkerin yhteistyökampanjaa.


26 kommenttia :

  1. Hannele, saako sinut vuokrata aamuksi? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa. Vuokrauskaavake on vaan haettava täältä Oulusta. Tervetuloa! Samalla saatetaan tarjota aamiaiskakkua ;)

      Poista
  2. Ei siis enää pakkopuuroa aamuisin, vaan kakkua! Tai siis puurohiutaleethan on ikäänkuin tuossa pohjassa. :) Onpa raikas aamukuva ja ihana idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tusla!

      Jotenkin noin minäkin sen kaavailin. Kaikki perusaamiaisen tarvikkeet houkuttelevammassa muodossa.

      Poista
  3. Aivan upean näköinen kakku ja varmasti maistuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakku on kyllä maistuva ja muunneltavuudessaan huippu!

      Poista
  4. Nyt on käyty lukemassa ajatuksia - puolin tai toisin. Mulla oli mielessäni juuri tällainen kakku Alpron kamppista varten. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Huippua! Sinulla on aina niin ihania ideoita, että ehkä minä olen käynyt sinun päässä. Sorry <3

      Poista
  5. Aivan mahtava idea! Meillä lapset varmaan repeisivät riemusta kun aamulla saisi kakkua kaurapuuron sijaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minna!
      Kukapa meistä, lapsista tai aikuisista, ei söisi mielummin kakkua kuin kaurapuuroa ;D

      Poista
  6. Pökerryttävän hieno idea! Tätä pitää kokeilla heti, kun seuraavan kerran on yövieraita. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yövieraita varten tämä onkin mukava idea :) Kehtaanko tunnustaakaan, että kun tein tämän, olin kotona ypöyksin. Mies työmatkalla ja koiratkin reissussa - melko luksusaamiainen ;)

      Poista
  7. Ihana idea ja kaunis toteutus. Omenakeko kakun päällä on ihan huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos, Merituuli! Omenakeko on laiskan kokin nopea ratkaisu :)

      Poista
  8. Tuota katsellessa voisin harkita pekoni-muna linjan muuttamista ainakin silloin tällöin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsos ensin pekonia ja munia ja jälkkäriksi kakkua! Perfecto!

      Poista
  9. onpas loistokas idea - kakun avullahan päivä ei voi lähteä kuin mahtavaan alkuun :-)

    VastaaPoista
  10. Miten ihmeessä mikään ruokafirma ei ole vielä napannut sinua palkkalistoillesi päätoimiseksi The Grand Reseptikehittelijäksi????? Ihan mieletön idea tämäkin!

    VastaaPoista
  11. Hän punastuu. KIITOS!
    Kakku oli kyllä hyvää, iloitsin itekin sen keksimisestä (mutta sitten kävikin ilmi, kuten tuossa yllä Riikalle vastasin, että olenkin ehkä käyny vohkimassa idean Riikan päästä).

    Mutta että Grand. The Grand. :D

    VastaaPoista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos, JenniKaroliina! Kiitos kommentistasi!

      Poista
  13. Tätä tehtiin runsaan aamiaisen / brunnssin jälkkäriksi lasipurkkeihin. Oli todella hyvää ja kokonaisuus nostatti hymyn huulille! Liivatteiden määrä oli kertakaikkiaan passeli, teki jugurtista mukavan lohkevaa ja kasassa pysyvää, mutta ei kumimaista ja teollisen oloista. Oli nopea tehdä edellisiltana jääkaappiin hyytymään.

    Resepti jää käyttöön, kiitos siis huikeesta ideasta ja hyvästä toteutuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, -V-, ilahduttavasta kommentista! Ihan huippua kuulla, että resepti jää käyttöönne - lasipurkkiin kakun tekeminen on loistava idea!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails