torstai 21. maaliskuuta 2013

Pinaattihummus - kutsuhuuto keväälle


Raikkaan vihreä pinaattihummus ja ikkunoista tulviva valo saavat uskomaan kevään voimaan. Ehkä kevät kerää voimiaan tähtien takana tai puiden kuoren alla, missä ikinä onkin, sillä ei toden totta ole vielä näkynyt. Uskon vakaasti, että kohta se tulee valtavalla vyöryllä, hämmentää heikompia ja valloittaa koko valtakunnan. Kyllä, positiivisuus on toinen nimeni.

Pinaattihummus sai sitruunan ja suolan lisäksi mausteeksi hieman vastaraastettua muskottipähkinää ja päälleen parmesaanilastuja, pinaatin sydänystäviä molemmat.

****

Pinaattihummus

pari kolme kourallista tuoreita (baby)pinaatinlehtiä
purkillinen kikherneitä (tai noin 2 dl itsekeitettyjä)
n. 2 rkl sitruunamehua
1 (pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
loraus oliiviöljyä
tilkka vettä tarvittaessa

Pese ja kuivaa pinaatit, valuta kikherneet tarvittaessa. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkkanen vettä, jos massa vaikuttaa kuivalta. Anna koneen pyöriä kunnes hummus on tasaista. Tarkista maut, anna tekeytyä hetkinen, tarkista maut vielä kerran, sillä ja ovat tasaantuneet tekeytymisen aikana.

Tarjoa hummus esimerkiksi ruislastujen kanssa.

****

Hummushimoisten kannattaa tsekata myös nämä:

16 kommenttia :

  1. Kysyn vaan, miksi avustajan nenä on rajattu kuvan ulkopuolelle? Sehän olisi tavallaan ollut kuin suositus tälle ruokalajille ;-) Ottajia olisi, jos vain sais. Kukaan ei olisi tiennyt, että syy on tuossa parmesanissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Suositus hummukselle tai kuin huutomerkki: varo, koirien ruokaa!

      Poista
  2. Pinaattihummus on aivan ihanaa :) tutustuin siihen itse vasta tänä talvena kun surruuttelin sitä mezelajitelman yhteyteen. Sitruuna sopii siihen täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaatti on ylipäätään aivan ihanaa. En malta odottaa kesän oman pihan pinaatteja.

      Sinun meze-lajitelma näyttää aivan mielettömältä!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kyllä <3 Siellä taitaa olla toinen tahnatyyppi.

      Poista
  4. Hei Kiva idea. :) Hummukseen voi tosiaan laittaa muutakin kuin sitruunaa tai punajuurta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hummusvariaatioissa taitaa olla vain mielikuvitus rajana. And I love it!

      Poista
  5. Oih, kuulostaa ihanalta. Nyt odotan malttamattomana, että pihallamme kasvavat nokkoset nousevat maasta (kunhan tuo lumi sulaa ja tulee joskus plussa-asteita) ja voisin kokeilla nokkoshummusta ohjeesi mukaan.

    VastaaPoista
  6. Jään odottamaan "Hannelen hummukset" -kirjaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kun kymmenen hummusta on täynnä, laitan reseptit sulle niitattuna nippun postissa :)

      Poista
  7. Tahnojen kuningatar on taas todistanut taitonsa, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on hyvä assari niin on helppo kokata!

      Poista
  8. Tahnojen kuningatar tosiaan! Nyt alan opettelemaan myös, on nimittäin tämäkin taas niin hyvän näköistä. Kevättä kohti - kivaa pääsiäisen aikaa!

    VastaaPoista
  9. Kiitos, Tiina! Ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails