maanantai 11. kesäkuuta 2012

Marinoitu sipuli klassikon kyljessä


Klassikko-Caprese saa uutta sykettä, kun sen kylkeen marinoi sipulia. Sipulin vinaigrettetyyppinen makuliemi toimii myös salaatin kastikkeena. Melkein liian hyvää.

****

Marinadi sipulille

marinadi per sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa (tai vastaavaa)
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria myllystä

Yhdistä kastikkeen kaikki aineet voimakkaasti sekoittaen kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet nesteeseen. Jos sipuleita on enemmän kuin yksi, tuplaa, triplaa, kvarttaa tai kvinttaa (tä?) marinadin ainekset.

****

Tomaatti-mozzarellasalaattiin tarvitset vain nimiainesten lisäksi yrttejä, oikeasti basilikaa mutta muutkin yrtit sopivat hyvin, sekä hippusen pippuria pintaan. Jos teet salaattia ilman marinoitua sipulia, mausta se suolalla ja balsamicolla.


2 kommenttia :

  1. Hei, tein marinoituja sipuleita tällä ohjeella, ja oli oikein hyvää! Itse käytin omenaviinietikkaa, kun sitä oli kaapissa, ja hyvin toimi :) Sipuli on hyvä ja halpa kasvis, mutta sitä ei viitsi oikein syödä pelkiltään, joten tämä ohje tulee uudestaan meidän keittiössä käyttöön!

    VastaaPoista
  2. Sipuleita ei kuitenkaan koskaan laiteta marinadiin?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails