tiistai 15. toukokuuta 2012

Avokadohummus


Kun rakastaa avokadoa ja himoitsee hummusta, on avokadohummus pala taivasta keskellä arkea. Tahnaa voi laittaa tortillan tai tacokuoren sisään, siihen voi dipata kasviksia tai maissilastuja tai syödä sellaisenaan kulhollisen lounaaksi. Ups. I did it again.

****

Avokadohummus

1 kypsä avokado
1 prk kikherneitä (esim. 380/230g)
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl sitruunamehua (tai limetin mehua)
suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä

Kuori avokado, poista siemen. Valuta ja huuhdo kikherneet (voit tietysti käyttää vastaavan määrän myös liotettuja ja keitettyjä kikherneitä). Kuori valkosipulinkynsi. Lohko avokado kulhoon, kaada päälle kikherneet ja paloiteltu valkosipulinkynsi. Lisää sitruunamehua ja suolaa. Surauta tasaiseksi tahnaksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista ja säädä suola ja sitruuna suuhusi sopivaksi. Huiskauta päälle hieman oliiviöljyä.

Kuvassa on hummuksen päällä hieman paprikajauhetta. Tee sinä kuten haluat.

****

6 kommenttia :

  1. mmmmmmmm...oletko kokeillut laittaa tuohon tahinia? Peittäisiköhän se avocadon hennomman maun?

    VastaaPoista
  2. Pieni määrä tahinia sopisi joukkoon varmasti. Jostain syystä meidän makuhermoihin tahna osuu paremmin ilman tahinia.
    Mutta kyllä: mmmmm!

    VastaaPoista
  3. Ihan vieras juttu minulle, olen lähes vieras avokadonkin kanssa. Mites muuten kasvihuonehommat, joko taimia on päässyt lasikoppiin? Meillä alkaa olla yhtä jos toista pientä ja sievää. öisin pitää vielä lämmittää, pakkasöitä ollut vielä.

    VastaaPoista
  4. Äkkiä avokadon kimppuun, Camppis! Ja hummuksen! Niin hyvää!

    Kaikki taimet on olleet kasvihuoneessa nyt puolitoista viikkoa. Ensin oli kaksinkertainen harso, nyt yksinkertainen, ettei tule raukoille valoshokki. Pöhötin termostaatteineen käynnistyy, jos kylmyys uhkaa. Palaan aiheeseen (jos muistan, Köpiskin jäi), kävin juuri kameran kanssa pihalla heilumassa.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä! Meillä syödään hummusta kilokaupalla, joten mukava kokeilla välillä vähän uudenlaista versiota.

    VastaaPoista
  6. Olkaas hyvä, Ulla! Ootko muuten kokeillut avokadon kasvatusta? Ois aika mellevä:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails