keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Syksyinen sienipasta


Sienestäminen on nostalgista puuhaa. Pienenä tilliäisenä ihmettelin Mamman ja Vaarin kymmenen mutkan takaisia sienipaikkoja (kaikilla salaisilla sienipaikoilla oli oma nimensä) ja tunsinkin monta monituista sienilajia. Valkoisena mattona siintävän lampaankääpäkasvuston muistan vieläkin. Nyt kääpäpaikalla huristellaan kaasu pohjassa moottoritietä. Sienestäminen on ollut monena syksynä mielessä, mutta sienipaikkojen löytäminen ja sienien tunnistamisen vaikeus ovat olleen (teko)syitä sienestämättömyyteeni. Nyt rohkenin metsään - sienikirja korissa. Ensimmäisen sieniretken saalis ei ollut kummoinen, mutta metsässä oli kiva tallustaa. Pitkällisen kirjan pläräämisen jälkeen koriin kertyi kuitenkin sienipastan verran haperoita. Vau!


****
Sienipasta (kahdelle)

150-500g (täysjyvä)spagettia
öljyä paistamiseen
1 litra metsäsieniä (meillä haperoita)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
(½ dl vettä)
3 rkl sulatejuustoa
3-4 rkl aurajuustoa
½ dl-1 dl ruokakermaa (tai maitoa)
mustapippuria
(suolaa)
parmesaania

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi. Puhdista sienet ja pilko ne suupaloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipulit ja sienet öljytilkassa pannulla kypsäksi. Lisää pannulle sulatejuusto ja aurajuusto sekä tarvittaessa hieman vettä, jotta juustot sulavat helpommin. Ohenna paistosta ruokakermalla tai maidolla sopivanpaksuiseksi kastikkeeksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Sekoita kastike kypsän ja valutetun pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaania.

****

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails